Wat is een vloeistofcontainer?

Een vloeistofcontainer wordt ingezet voor de opslag van vloeistoffen in diverse industrieën zoals de chemische, farmaceutische en voedingssector. Deze containers worden vervaardigd uit uiteenlopende materialen, zoals kunststof en roestvrij staal, en worden voorzien van diverse afdichtingsmethoden, waaronder gietijzeren schroeven, lassen, bouten en moeren. Ze zijn ontworpen om de inhoud te beschermen tegen verontreinigingen en om lekkage te voorkomen. Tevens zijn ze verkrijgbaar in diverse maten, geschikt voor het opslaan van verschillende hoeveelheden vloeistoffen.

Opvang door lekbakken onder vloeistofcontainers

Om voldoende capaciteit te waarborgen, worden vloeistofcontainers ingezet. In gevallen waarbij sprake is van potentieel milieubelastende vloeistoffen, worden mobiele lekbakken gebruikt om te voorkomen dat deze vloeistoffen de bodem bereiken. Deze mobiele lekbakken zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar maatwerk is eveneens mogelijk, zodat de vloeistofcontainers naadloos in de flexibele lekbakken passen. Het type zeildoek wordt bepaald op basis van de eigenschappen van de opgeslagen vloeistoffen, om optimale weerstand te garanderen.

Vloeistofdichte container huren of kopen

Bij Van Horssen Lekbakken heeft u de mogelijkheid om vloeistofdichte containers aan te schaffen, maar indien gewenst kunt u deze ook huren voor een tijdelijke behoefte. Wij waarborgen een zorgvuldige en schone levering, zodat u zonder enige vertraging uw vloeistoffen kunt opslaan in de container.

Bij Van Horssen Lekbakken heeft u de mogelijkheid om vloeistofcontainers aan te schaffen in standaardmaten die direct leverbaar zijn, of om op maat gemaakte containers te laten vervaardigen die volledig aan uw wensen voldoen. Tijdens het op maat maken van de container wordt u begeleid door ons deskundige team, zodat u de perfecte vloeistofcontainer krijgt die geschikt is voor uw specifieke toepassing.

Vragen over de vloeistofcontainers?

Als toonaangevende specialist in vloeistofcontainers biedt Van Horssen Lekbakken zowel koop- als huuropties aan. Voor advies op maat over het vinden van de perfecte oplossing voor uw opslagbehoeften kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan klaar om u persoonlijk te adviseren en te ondersteunen bij het kiezen van de juiste vloeistofcontainer.