Lekbakken

Van Horssen Lekbakken maakt mobiele lekbakken die u eenvoudig kunt opzetten, maar ook weer demonteren. Dit heeft grote voordelen bij calamiteiten waar het milieu in het geding is. Maar ook bij werkzaamheden waar niets van de te verwerken vloeistof in de grond mag komen. Wij hebben opvouwbare lekbakken dankzij onze eenvoudige aluminium constructie systeem dat flexibel en duurzaam is. De materiaalkeuze van het zeildoek wordt afgestemd op uw wensen, ook wat betreft resistentie tegen chemicaliën.

Wilt u meer informatie over de van Horssen Lekbakken? Neem dan direct contact op of vul ons 'bel me terug' formulier in!

Voordelen

  • Zeer slijtvast materiaal
  • Eenvoudig in gebruik
  • Snelle levertijden
  • 100% maatwerk
  • Advies op maat van onze specialist

Wat is een lekbak?

Een lekbak is een vloeistofdichte opvangbak waarin lekkages opgevangen kunnen worden. Op die manier voorkomen we dat vocht, vuil, olie of gevaarlijke stoffen in contact komen met de ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het overpompen van vloeistoffen of wanneer een vloeistof uit een verpakking druipt. Onze lekbakken worden geplaatst onder diverse soorten goederen en zijn daarom verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen. Bij van Horssen heeft u de keuze tussen  op maat gemaakte lekbakken of een van onze standaard lekbakken.

Wanneer is een lekbak verplicht?

Een vloeistof lekbak is verplicht wanneer er gewerkt wordt met gevaarlijke vloeistoffen. Strenge milieuregels verplichten namelijk het gebruik van lekbakken bij de opslag van gevaarlijke vloeistoffen om de risico’s op de werkvloer te beperken. Hiervoor zijn er allerlei regels en eisen opgesteld omtrent het gebruiken van lekbakken. Deze regels zijn terug te in de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht en de Wet Milieubeheer. Werkt uw bedrijf met gevaarlijke stoffen? Dan moet u deze opslaan zoals in deze wetten vermeld staat en is een lekbak verplicht. Dankzij de lekbakken komen milieu en leefomgeving niet in gevaar.

Maatwerk

Niet iedere kunststof lekbak kan in iedere situatie gebruikt worden. Daarom stemmen wij de materiaalkeuze van het zeildoek af op de vloeistoffen die in de kunststof lekbakken terecht komen en leveren wij uw lekbak op maat. Daarvoor is het belangrijk dat wij weten wat de samenstelling van de vloeistoffen is. Aan de hand hiervan krijgt u advies voor het te gebruiken materiaal. Hierna wordt de gewenste maat besproken. Wij denken graag met u mee en adviseren welke maat het beste voor u werkt, zoals een grote lekbak of bijvoorbeeld een lage lekbak. Mocht er na gebruik van de kunststof lekbak op maat schade ontstaan dan kunt u de schade in onze werkplaats vakkundig laten herstellen, zodat u de lekbakken direct opnieuw inzetbaar zijn. Ook reparatie op locatie behoort tot de mogelijkheden.

 

Waarom een lekbak bij van Horssen?

Werkt u vaak met chemische stoffen die niet in aanraking mogen komen met de grond? Dan is Van Horssen Lekbakken uw specialist. Wij zijn zelf producent van lekbakken en lekmatten. Dat betekent dat wij direct toezicht hebben op de kwaliteit, de eisen waar een systeem aan moet voldoen en altijd lekbakken op maat kunnen leveren. Daarnaast kunnen wij snelle levertijden garanderen en worden er scherpe prijzen gehanteerd. Bij van Horssen is het mogelijk is zowel een lekbak kopen als een lekbak huren mogelijk.

Opties en accessoires

Onze lekbakken kunnen worden geleverd in mooie opslagbakken. Hierin past zowel de lekbak als het aluminium frame, waardoor het eenvoudig kan worden vervoerd. Ook zorgt de opslagbak ervoor dat de lekbak efficiënt kan worden opgeslagen, zodat herhaal gebruik mogelijk is.

Installatie Lekbak

Benieuwd hoe eenvoudig de installatie van onze lekbak is? Bekijk hieronder stapsgewijs onze instructie. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze specialist!